Priser

För att kunna ge dig en exakt prisuppgift på den behandling som passar dig behöver vi träffa dig och undersöka dina tänder. Varje behandling är anpassad efter dina individuella behov och det går därför inte att ge allmänna priser. Du är alltid välkommen att boka en undersökning för att få mer information om hur mycket det kommer att kosta. Dock har vi listat de vanligaste behandlingarna och deras genomsnittliga priser nedan.

Tandcentralen är också ansluten till Försäkringskassan, vilket innebär att patienter som behandlas hos oss är skyddade av högkostnadsskyddet. Om du omfattas av högkostnadsskyddet kan du få subventionerad tandvård, vilket innebär att du inte behöver betala hela summan för din behandling själv. Mer information om detta kan du få vid ditt besök hos oss.

Det statliga tandvårdsstödet

Försäkringskassan ger bidrag för regelbunden tandvård till personer över 23 år i form av en tandvårdscheck. Bidraget är på 300 kronor per år för personer mellan 30 och 64 år, och 600 kronor per år för personer mellan 23 och 29 år samt 65 år och äldre.

Tandvårdsförsäkringen erbjuder också skydd mot höga kostnader. Om du har kostnader mellan 3 001 och 15 000 kronor ersätts dessa med 50%, och kostnader över 15 000 kronor ersätts med 85%. Kostnader upp till 3 000 kronor får du betala själv, förutom den del som kan betalas med tandvårdsbidraget.

Ersättningen baseras inte på det faktiska priset du betalar hos tandläkaren, utan på den förbestämda referensprislistan. Referenspriset är bara en riktlinje och tandläkarens prislista kan ligga både under och över referenspriset. Det finns också ett omfattande regelverk för vilken tandvård som ersätts av tandvårdsstödet. Mer information finns på Försäkringskassans hemsida.

Prisexempel

Undersökning utförd av tandläkare, grundavgift ERBJUDANDE 395 KR*

Fullständig tandundersökning ink el tandborste (endast nya patienter)
*vid minsta allmänt tandvårdsbidrag

Tandblekning (Klinikblekning) ERBJUDANDE 1 995 KR

Klinikblekning med Brilliant Smile metoden Över- och underkäke (ord pris: 5 995KR)

Tandblekning (Hemmablekning) ERBJUDANDE 1500 KR

Hemmablekning med Whiteness Perfect metoden Över- och underkäke ink skenor (ord pris: 3 995 KR)

Akut undersökning Från 470 KR
Tanduttagning, en tand Från 1 265 KR
Fyllning av en yta på framtand eller hörntand Från 970 KR
Invisalign i7, Lite, Full ERBJUDANDE Från 10 000 KR