Tandutdragning

Av olika anledningar måste man ibland dra ut en tand. Tex den är trasig eller det är trångt. Eller en patient ska ha tandställning.

Behandlingsgång

Tandläkaren tar först en röntgen på tanden för att de hur rötterna är placerade. Därefter ges alltid bedövning så det inte  ska göra ont. Sedan vickas tanden loss och plockas sedan ut. Man biter en stund på en kompress så det inte blöder så mycket. Det kan kännas i området några dagar men det räcker ofta med en alvedon.

Att ta ut en tand är alltid sista utvägen. I första hand strävar vi efter att behandla din tand så att du kan behålla den. Dock behöver man ibland ta ut en tand tills följd av olika sjukdomar i tanden eller runtom tanden. Den bedömningen görs av en tandläkare, och för att veta säkert bör du undersökas.
Vid dem allra flera fall skall tanden avlägsnas vid ett besök. Men beroende på hur tanden mår, vart den sitter och orsaken till tanduttagningen kan behandlingstiden under det besöket variera. Tiden kan också skilja sig ut om det rör sig ome n vanlig tandutdragning eller om man av olika orsaker behöver operera ut tanden.
Vi strävar alltid efter att du som patient skall få en smärtfri behandling. Därför behandlar vi dig under bedövning för att du inte skall känna något. Själva tanduttagningen skall ske smärtfritt för dig som patient.