Akuttandvård

Akut tandvård är en form av tandvård som syftar till att snabbt lindra smärta och behandla allvarliga tandproblem. Oavsett om du har akuta tandvårdsbehov på grund av en tandinfektion eller skadad tand, är det viktigt att söka professionell hjälp så snart som möjligt.

Vi förstår att det kan vara stressande att drabbas av en akut tandrelaterad händelse, men vi har personal som är redo att hjälpa dig. På våra kliniker erbjuder vi akut tandvård för att snabbt lindra smärta och behandla allvarliga tandproblem på ett effektivt sätt.

Hos oss får du hjälp av erfarna tandläkare och tandsköterskor som endast använder den mest moderna utrustningen. Vi är specialister på att ge en behaglig upplevelse, oavsett om du har ont eller är rädd för tandläkaren, både före, under och efter behandlingen.

Vårt team av tandläkare erbjuder en mängd olika typer av akuttandvård, inklusive behandling av tandvärk, avslagna tandbitar, skadade tandkronor och broar, samt andra tandrelaterade akuta situationer.

Vi erbjuder snabba tider för akuta tandvårdsbehov, så om du behöver akuttandvård, tveka inte att kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa dig och se till att du får den vård du behöver.

Många akutkliniker har ett prispåslag på 50% under helger och ofta åtgärdas bara det mest akuta med provisoriska lösningar, vilket kan resultera i högre kostnader i slutänden.

Hos oss finns ingen prisökning och tandvården har samma pris hela veckan.

Vi är anslutna till Försäkringskassan och barn och ungdomar upp till 23 år behandlas kostnadsfritt. Du är välkommen med eller utan remiss, både gamla och nya patienter är välkomna.

Vanliga frågor

Om du upplever svullnad, feber eller ändrat allmäntillstånd i samband med en tandrelaterad problematik är det viktigt att du kontaktar din tandläkare så snart som möjligt. Dessa symptom kan vara tecken på en infektion i munhålan eller i anslutning till en tand eller tandkött. Våra erfarna tandläkare kan undersöka dig och ge råd om vidare behandling. Om du har svårt att svälja eller andas, eller om svullnaden är kraftig, är det viktigt att du söker vård på en akutmottagning omgående.
Om du har slagit ut en tand är det viktigt att du agerar snabbt för att öka chansen att tanden kan räddas. Försök att skölja tanden under rinnande vatten och försök att replantera den försiktigt till sin plats. Om det inte går att replantera tanden, förvara den i mjölk eller en fysiologisk koksaltlösning. Kontakta omedelbart Tandcentralen för rådgivning och vidare behandling. Våra erfarna tandläkare kan hjälpa dig att få tillbaka ditt leende och ge dig råd om vidare behandling.
Om du behöver akut tandvård i Stockholm så kommer du först att behöva betala en undersökningskostnad. Detta gäller även om du redan är patient hos oss. Efter att du har betalat undersökningskostnaden kommer tandläkaren att undersöka dig och avgöra vilken fortsatt behandling som är lämplig för just din situation. Detta kan innebära att tandläkaren adderar fler åtgärder som krävs för att lösa dina akuta tandvårdsbesvär. Det kan också bli aktuellt med ett återbesök för att fullfölja behandlingen. I så fall kommer tandläkaren att ge dig ett kostnadsförslag och föreslå en tid för nästa besök.
Om ett barn har slagit ut en tand ska du alltid kontakta barnets ordinarie tandläkare. Om de inte kan ta emot er kan ni kontakta oss. I Sverige är tandvården kostnadsfri tills barnet fyller 23 år, inklusive akut tandvård. Det innebär att du inte behöver betala för besöket oavsett vilken tandläkare du går till. Det är viktigt att komma ihåg att om ditt barn har slagit ut en mjölktand är det viktigt att aldrig försöka sätta tillbaka tanden. Det kan skada de underliggande permanenta tänderna.

Är du behov av akut tandvård?

Få tid hos oss samma dag!

Välkommen in till oss eller ring in på 08-122 120 00

Kontakta oss för frågor om Akut tandvård i Stockholm
eller ring in på 08-122 120 00    Genom att klicka på skicka-knappen godkänner du att vi sparar dessa uppgifter i vårt patientregister. Uppgifterna kommer att hanteras konfidentiellt enligt personuppgiftslagen (PUL/GDPR) och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Önskar du att vi raderar uppgifterna från vårt patientregister kan du närsomhelst kontakta oss på info@tandcentralen.se eller ringa 08-122 120 00.