Käkkirurgi

Käkkirurgi är en specialiserad del av tandvården och utförs endast av tandläkare som har genomgått specialutbildning inom detta område. Om du har behov av käkkirurgi, kommer du att skickas till en käkkirurg av din allmäntandläkare.

På Tandcentralen har vi tandläkare inom käkkirurgi och tar emot patienter med olika typer av käkkirurgiska problem. Några vanliga ingrepp som utförs av käkkirurger är fästning av tandimplantat och utdragning av visdomständer.

Tandimplantat fästs genom att en titanskruv borras fast i käkbenet, en procedur som kräver en käkkirurg. Ibland kan också käkkirurgi behövas vid komplicerade utdragningar av visdomständer.

Visdomständer, som är den sista kindtänderna i varje käkhalva, debuterar oftast mellan 18 och 26 års ålder. Dessa tänder kan ibland orsaka problem, såsom att de lättare drabbas av karies på grund av sin placering i bettet, att det är svårt att hålla dem rena eller att det finns platsbrist. Detta kan leda till tandvärk, svullnad i kind och tandkött, svårigheter att gapa fullt ut, feber och påverkan på allmäntillståndet. Vid besvär med visdomständer bör man omedelbart kontakta sin tandläkare. I vissa fall kan det vara nödvändigt att avlägsna tanden genom utdragning eller operation beroende på dess anatomi och läge.

Om du har frågor om tandkirurgi kan du kontakta oss

Vi hjälper gärna till med alla dina frågor och funderingar kring tandvård. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för din munhälsa!    Genom att klicka på skicka-knappen godkänner du att vi sparar dessa uppgifter i vårt patientregister. Uppgifterna kommer att hanteras konfidentiellt enligt personuppgiftslagen (PUL/GDPR) och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Önskar du att vi raderar uppgifterna från vårt patientregister kan du närsomhelst kontakta oss på info@tandcentralen.se eller ringa 08-122 120 00.