Behandlingar

Vanliga frågor

Fluorbehandling är en behandling som använder fluor för att skydda tänderna mot karies. Fluor är en ämne som finns naturligt i vatten och jord och som kan hjälpa till att förebygga hål i tänderna.
Fluorbehandling behövs för att skydda tänderna mot karies och förbättra munhälsan. Fluor kan hjälpa till att stärka tandemaljen och göra tänderna mer motståndskraftiga mot socker och syra.
Fluorbehandlingen går till på olika sätt beroende på om du behöver behandlingen för hela munnen eller för enskilda tänder. Fluor kan appliceras som en gel, skum eller lösning på tänderna och kan även tas som tabletter eller vara en del av tandkrämen.
Fluorbehandlingen är vanligtvis smärtfri och tar bara några minuter.
Fluorbehandling behövs oftast för barn och ungdomar som är mer benägna att få karies, men vuxna kan också behöva behandlingen om de har en ökad risk för karies på grund av exempelvis sjukdomar eller medicinering. Din tandläkare eller tandhygienist kan ge dig råd om du behöver fluorbehandling beroende på dina behov. Det är viktigt att du följer de råd och rekommendationer som din tandläkare eller tandhygienist ger dig för att förebygga karies och upprätthålla en god munhälsa.

Fluorbehandling

Flourbehandling är en form av professionell tandvård som används för att skydda tänderna mot karies och för att förebygga tandlossning. Flourbehandling innebär att en speciell lösning med flour, som är ett mineral, appliceras på tänderna för att stärka emaljen och förebygga hål.

Flourbehandling är en snabb och enkel metod för att skydda tänderna och den kan göras på alla åldrar. Det är en bra metod för att förebygga karies och för att förbättra munhälsan på djupet. Flourbehandling är också en bra metod för att skydda tänderna om du har känsliga tänder eller om du har problem med att få bort plack och missfärgningar med vanlig tandborstning.

På Tandcentralen erbjuder vi professionell hjälp med flourbehandling. Våra erfarna tandläkare och tandhygienister hjälper dig att välja den bästa behandlingen för dina behov och se till att du får den bästa möjliga vården.

Om du är intresserad av att få flourbehandling eller vill veta mer om dina olika alternativ, tveka inte att kontakta oss för mer information och rådgivning. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dina behov och ser till att du får den bästa möjliga vården.

Det är viktigt att du tar hand om dina tänder regelbundet för att hålla dem i bra skick och för att förebygga karies och tandlossning. Detta kan innebära att du behöver borsta dina tänder två gånger om dagen, använda tandtråd och besöka tandläkaren regelbundet. Det är också viktigt att du äter en balanserad kost och undviker sockerrika livsmedel, eftersom dessa kan öka risken för karies.

Om du har frågor om flourbehandling eller andra tandvårdsbehandlingar, tveka inte att kontakta oss för mer information och rådgivning. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dina behov och ser till att du får den bästa möjliga vården.

Om du har frågor om fluorbehandling kan du kontakta oss

Vi hjälper gärna till med alla dina frågor och funderingar kring tandvård. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för din munhälsa!    Genom att klicka på skicka-knappen godkänner du att vi sparar dessa uppgifter i vårt patientregister. Uppgifterna kommer att hanteras konfidentiellt enligt personuppgiftslagen (PUL/GDPR) och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Önskar du att vi raderar uppgifterna från vårt patientregister kan du närsomhelst kontakta oss på info@tandcentralen.se eller ringa 08-122 120 00.