Mer än ett tandimplantat
                      Ökad livskvalitet

 

Beslutet att ersätta dina tandluckor med tandimplantat är en utmärkt investering i din munhälsa och ditt utseende. Vi kan hjälpa dig att öka din livskvalitet. Detta genom att hitta rätt lösning för dig för att återskapa funktionalitet och hjälpa förbättra ditt leende och ditt självförtroende. På denna sida hittar du information om de fantastiska möjligheter tandimplantat kan erbjuda.

Vi använder världsledande Straumann implantat med livstidsgaranti!

Öka dina möjligheter att äta, tala och skratta

Vi hjälper dig att återskapa fördelarna och känslan av säkerhet som kommer med god tandhälsa. Du kan utan oro bita i äpple, tala och skratta fritt, känna dig trygg och bekymmerslös när du interagerar med människor- oavsett om det handlar om en affärskonversation, ett glatt umgänge med vänner och familj eller att bara njuta av kunna le.

Utseendet är viktigt för dig!

En naturtrogen, implantat buren tand ger dig inte bara tillbaka ditt leende, det förmedlar också tugg krafterna ner i käkbenet.  Detta är viktigt och nödvändigt för att behålla benvolymen och därmed din ansiktsform. När vi talar om friska tänder, är det inte bara deras funktion vi tänder på. Tänder spelar en central roll i ditt utseende och leendet är också bra för din hälsa. Av denna anledning görs Straumanns konstruktioner för att matcha dina naturliga tänder och ge ditt leende tillbaka.

Kostnadseffektivt

 Din hälsa är ditt välbefinnande, och Straumanns dentala implantatlösningar ger:

Bättre livskvalitet

Komfort och  säkerhet

Förbättrad munhälsa & utseende

Du kan inte sätta en summa på dessa punkter; men det finns en monetär aspekt när det gäller att besluta mellan tandimplantat och en konventionell behandling. Intressant nog, tyder vissa studier på att implantaten i vissa fall kan vara billigare på lång sikt.

Ta första steget till ökad livskvalité, boka din kostnadsfria konsultation!

Resan mot ett nytt leende- Kan vara enklare än du tror.
Behandlingsgång – 5 steg till ett nytt leende

Efter att ha samlat information via röntgen lägger tandläkaren fram de tillgängliga behandlingsalternativen för dig. Fördelarna och nackdelarna med de olika lösningarna diskuteras öppet så att du är väl informerad om varje aspekt av proceduren innan du fattar ett beslut. Tillräckligt med ben: en nödvändig förutsättning Tillräcklig benvolym är nödvändigt för att kunna genomföra en implantatinstallation. Det finns patienter med för liten benvolym som behöver vidta benregeneration,till exempel om en tand har saknats under en lång tid och käkbenet redan har hunnit tillbakabildas.
Tandläkaren skapar under lokalbedövning ett “säte” i käkbenet, varefter implantatet installeras. Beroende på varje individuellt fall, finns det möjlighet att fabricera en temporär protetisk lösning att använda under inläkningstiden. Detta tillåter dig att njuta av ett naturligt leende redan tidigt i processen.
Innan implantatet har vuxit fast i käkbenet pågår en inläkningstid. Detta tar mellan sex veckor och några månader. Varje fall är individuellt. Efter ungefär en vecka tas stygnen bort. Noggrann oral hygien är avgörande för en lyckad inläkning.
Medan ditt implantat växer fast under inläkningstiden kan din tandläkare och tandtekniker starta framställandet av dina personligt anpassade tänder. Dessa kommer sedan att sättas in när inläkningstiden är avslutad.
Din permanenta protetiska konstruktion installeras på dina implantat så att du fritt kan le, bita och tugga som tidigare.