Behandlingar

Vanliga frågor

Implantat är konstgjorda rotar som används för att ersätta förlorade tänder. Implantat är gjorda av titan och de sätts fast i käkbenet. Implantat kan användas för att fästa tandkronor, broar eller proteser och de är ett bra alternativ för att ersätta förlorade tänder.
Ortodonti är en gren av tandvård som handlar om att korrigera ojämna tänder och ställa rätt relation mellan övre och undre käkarna. Ortodontisk behandling kan innebära att du får en tandställning, som är ett hjälpmedel för att räta ut tänderna och förbättra ditt leende.
Parodontit är en allvarlig tandvårdssjukdom som orsakar inflammation i tandköttet och förlust av benvävnad runt tänderna. Parodontit kan orsakas av plack och bakterier och det kan leda till tandlossning och förlust av tänder om det inte behandlas. Parodontitbehandling innebär att man rengör tandköttet och tar bort plack och bakterier för att förebygga ytterligare skada. Det är viktigt att du besöker tandläkaren regelbundet och borstar dina tänder noga för att förebygga parodontit.
Sinuslyft är en form av tandvård som används för att förbättra grunden för tandimplantat och proteser i övre käken. Sinuslyft innebär att man lyfter på sinuskotan, som är en hålighet i käkbenet, för att skapa mer benvävnad som kan användas för att sätta in implantat eller proteser. Sinuslyft kan vara nödvändigt om det inte finns tillräckligt med benvävnad i övre käken för att sätta in implantat eller proteser.

Specialist tandvård

På Tandcentralen erbjuder vi specialist tandvård av högsta kvalitet för att ge våra patienter det vackra leende de alltid har drömt om. Vårt team består av erfarna tandläkare och tandsköterskor som har den kunskap och erfarenhet som krävs för att säkerställa att du får den bästa möjliga vården.

Vi erbjuder ett brett utbud av tandvårdstjänster, inklusive estetiska behandlingar som skalfasader och tandblekning, protetiska lösningar som kronor och broar, samt implantat för att ersätta förlorade tänder. Vi har även kirurgiska behandlingar som kan hjälpa till att förbättra din tandhälsa och ge dig det vackra leende du alltid har drömt om.

 

En av våra mest populära kirurgiska behandlingar är tandimplantat. Detta är en permanent lösning för att ersätta förlorade tänder och kan ge en naturlig känsla och utseende. Implantat är en kirurgisk behandling där en titanstift placeras i käkbenet och fungerar som en rot för den ersatta tanden.

Vi erbjuder även sinuslyft, en behandling som kan hjälpa till att förbereda käkbenet för implantat om det inte finns tillräckligt med benvävnad. Sinuslyft innebär att vi lyfter upp sinuskaviteten och fyller den med benvävnad för att skapa en starkare grund för implantatet.

Om du är intresserad av specialist tandvård hos Tandcentralen rekommenderar vi att du bokar en konsultation så att vi kan diskutera dina mål och förväntningar. Vi ser fram emot att hjälpa dig att få det vackra leende du alltid har drömt om!

Om du har frågor om specialiserad tandvård kan du kontakta oss

Vi hjälper gärna till med alla dina frågor och funderingar kring tandvård. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för din munhälsa!    Genom att klicka på skicka-knappen godkänner du att vi sparar dessa uppgifter i vårt patientregister. Uppgifterna kommer att hanteras konfidentiellt enligt personuppgiftslagen (PUL/GDPR) och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Önskar du att vi raderar uppgifterna från vårt patientregister kan du närsomhelst kontakta oss på info@tandcentralen.se eller ringa 08-122 120 00.