Din personliga Tandhygienist

Tandhygienisten har en unik kompetens om munhälsosjukdomar som drabbar tandköttet och tänderna. Hos tandhygienisten får du hjälp att med diagnos, behandla och förebyggande tandvård.

Behandlingar som tandhygienisten kan hjälpa dig med är allt ifrån tandstens borttagning till olika sjukdomsbehandlande åtgärder så som ilande tänder på grund av tunn emalj.

Rekommendationen är 1-2 gånger/år om man är frisk, i andra fall gör tandhygienisten eller tandläkaren en individuell bedömning och hjälper dig att sätta upp dig för tätare besöks intervall om det är nödvändigt.
Hos tandhygienisten kan man behandlas för en rad olika sjukdomar och problem. Det är därför svårt att säga hur mycket det kostar. Därför börjar alltid tandhygienisten med att göra en individuell bedömning och information om pris och behandlingsgång till dig som patient innan en behandling påbörjas.
Vår tandhygienist har en unik utbildning och erfarenhet i behandlingar av olika tillstånd och sjukdomar. Till höger ser du dem vanligaste behandlingarna som tandhygienisten kan hjälpa dig med. Det finns dock en rad andra problem som tandhygienisten kan hjälpa dig att behandla.

Tandhygienist behandlingar