Behandlingar

Vanliga frågor

Symptombilden för tänder som behöver rotfyllas kan variera väldigt mycket beroende på vilket stadie sjukdomsförloppen har nått. En del kan känna en molande kraftig värk som kommer och går, främst under natten. Andra är helt symptomfria till följd av att nerven är så pass infekterad av bakterier. Det allra bästa sättet att få korrekt diagnos och förslag till rätt behandling är att göra en undersökning hos din tandläkare.
Tiden för varje behandlingsgång varierar beroende på behandlingsbehovet. En del tänder går snabbt att behandla, andra behöver lite längre tid. Beroende på hur många kanaler tanden har och hur tanden mår. kan man behöva komma mer än en gång. Ibland räcker en sittning och ibland behövs två besök eller fler. Vanligast är två besök, ena besöket för att rensa och lägga in antibakteriellt i kanaler som får verka tills nästa besök, och vid andra besöker spola, rengöra och fylla kanalerna och tanden.
Vi strävar alltid efter att du som patient skall få en smärtfri behandling. Därför behandlar vi dig under bedövning för att du inte skall känna något.

Rotfyllning

En rotfyllning är en form av tandvård som används för att reparera en tand som har skadats av karies eller en annan form av skada. Rotfyllningar är en vanlig och effektiv metod för att rädda tänder som annars skulle behöva plockas ut.

Rotfyllningar är inte bara bra för att rädda tänder, de kan också hjälpa till att lindra tandvärk och andra tandproblem. När en tand är skadad kan den orsaka smärta och obehag, men genom att göra en rotfyllning kan du lindra dessa symptom och återfå en god munhälsa.

Vid en rotfyllning förs en liten hålborr in i tanden och den skadade vävnaden tas bort. Därefter fylls hålet med en speciell fyllning. Fyllningen håller tanden stark och skyddar den mot ytterligare skador.

Rotfyllningar utförs av tandläkare och tar vanligtvis bara en timme eller två att genomföra. Du kan vänta med en rotfyllning tills du har tid eller du kan göra den samma dag du bokar tid.

På Tandcentralen erbjuder professionell hjälp med rotfyllningar. Våra erfarna tandläkare använder den senaste tekniken och materialen för att säkerställa att du får den bästa möjliga vården.

Om du har ont i en tand eller misstänker att du behöver en rotfyllning, tveka inte att kontakta oss för mer information och rådgivning. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.

Om du har frågor om rotbehandlingar kan du kontakta oss

Vi hjälper gärna till med alla dina frågor och funderingar kring tandvård. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för din munhälsa!    Genom att klicka på skicka-knappen godkänner du att vi sparar dessa uppgifter i vårt patientregister. Uppgifterna kommer att hanteras konfidentiellt enligt personuppgiftslagen (PUL/GDPR) och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Önskar du att vi raderar uppgifterna från vårt patientregister kan du närsomhelst kontakta oss på info@tandcentralen.se eller ringa 08-122 120 00.