Behandlingar

Vanliga frågor

Airflow är en behandling för att rengöra tänderna på djupet med hjälp av luft, vatten och små partiklar.
Under en airflow-behandling sprutas luft, vatten och partiklar på tänderna för att avlägsna plack och färgämnen. Tandhygienisten kan också applicera fluor efter behandlingen för att förebygga karies.
Du kan förvänta dig att få en vackrare och jämnare tandfärg och öka din munhälsa efter en airflow-behandling. Behandlingen ger oftast synliga resultat direkt efter behandlingen.
Airflow-behandlingen är oftast smärtfri. Du kan eventuellt känna av lufttrycket under behandlingen, men det är vanligtvis inte obehagligt. Om du är orolig för smärta kan du be din tandhygienist att ge dig lokalbedövning för att göra behandlingen mer behaglig. Det är viktigt att du berättar för din tandhygienist om du har några smärtproblem eller om du har en känslighet för lufttryck så att behandlingen kan anpassas efter dina behov.

Vad är Airflow?

Airflow är en form av professionell tandvård som används för att rengöra tänderna på djupet och för att avlägsna missfärgningar och plack. Airflow är en effektiv metod för att förbättra munhälsan och för att ge tänderna ett vackert glansigt utseende.

Airflow utförs av tandläkare eller tandhygienister och innebär att en speciell maskin används för att skicka ut en ström av luft, vatten och pulver mot tänderna. Pulvret är gjort av fina korundkristaller och hjälper till att avlägsna plack och missfärgningar.

Airflow är en snabb och skonsam metod för att rengöra tänderna och den ger ofta synliga resultat redan efter första behandlingen. Det är en bra metod för att förebygga karies och för att förbättra munhälsan på djupet.

På Tandcentralen erbjuder vi professionell hjälp med airflow. Våra erfarna tandläkare och tandhygienister hjälper dig att välja den bästa behandlingen för dina behov och se till att du får den bästa möjliga vården.

Airflow är en särskilt bra metod för att rengöra tänderna om du har känsliga tänder eller om du har problem med att få bort plack och missfärgningar med vanlig tandborstning. Det är också en bra metod för att förebygga tandlossning och för att förbättra munhälsan på djupet.

Om du är intresserad av att få airflow eller vill veta mer om dina olika alternativ, tveka inte att kontakta oss för mer information och rådgivning. Vi hjälper dig att hitta den bästa lösningen för dina behov och ser till att du får den bästa möjliga vården.

Om du har frågor om air-flow kan du kontakta oss

Vi hjälper gärna till med alla dina frågor och funderingar kring tandvård. Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen för din munhälsa!    Genom att klicka på skicka-knappen godkänner du att vi sparar dessa uppgifter i vårt patientregister. Uppgifterna kommer att hanteras konfidentiellt enligt personuppgiftslagen (PUL/GDPR) och kommer inte att lämnas ut till tredje part. Önskar du att vi raderar uppgifterna från vårt patientregister kan du närsomhelst kontakta oss på info@tandcentralen.se eller ringa 08-122 120 00.